friesjournaal logo

BEETSTERZWAAG – De Elfstedentocht mocht dan afgeblazen zijn, wat in Friesland wel gewoon doorging was een groot Italiaans feestdiner van Pasta e Basta op Bilderberg Landgoed Lauswolt.

[banner]

‘Aan de ene kant was het jammer dat de Tocht der Tochten niet kon worden gehouden want we hadden reserveringen uit de hele wereld, maar van een Elfstedensfeer waren we al zeker omdat we het geweldige team van Hans Duijf drie dagen lang op bezoek hadden,’ zei een opgetogen directeur Marc van Gulick.

Hans en Marc vonden elkaar in dit concept: alle deuren en registers op Lauswolt gingen open. Het gebeurt niet vaak dat Pasta e Basta de vertrouwde basis in Amsterdam verlaat en op locatie acte de presence geeft. Hans: ‘We zijn één keer eerder in Friesland te gast geweest en dat was bij het afscheidsfeest van Ed Nijpels als commissaris van de Koningin, dat werd gehouden in zijn woonboerderij in Dijken. Dat was een prachtige happening.’

Het evenement op Lauswolt deed er niet voor onder. Er waren zo’n 350 gasten in totaal en iedereen was laaiend enthousiast. De zingende bedieningsbrigade van het fameuze Italiaanse restaurant luisterde de diners op met schitterende popsongs, ballads, duetten, aria’s, evergreens en jazznummers.

Otto Lenselink en zijn Marian genoten met volle teugen. ‘Dit is het nieuwe eten: Bourgondisch tafelen. Je ziet hier aan de ambiance hoe geweldig dat is. Restaurants zouden meer kunnen doen dan alleen koken. Breng entertainment!’ aldus Otto. Bilderberg-directeur Dries van der Vossen was al even enthousiast: ‘Dit past heel goed op Lauswolt.’

Dat vond ook Luc Dahlhaus, de vroegere voorzitter van de raad van bestuur van Friesland Foods (nu FrieslandCampina), die vlak om de hoek van Lauwolt woont: ‘Mijn vrouw Stance en ik zeiden meteen: daar moeten we naar toe.’

Een ander opvallend gezicht was Tanja Beljon van het nieuwe Hotel Van der Valk in Sneek. ‘Dit is niet alleen eten, maar ook uitgaan. Een prachtige avond, en heel inspirerend voor ons,’ zei zij.

Chef-kok Geert Jan Vaartjes leverde met zijn team een prestatie alsof hiju nooit anders dan Italiaans heeft gekookt: ‘We hebben alles zelf gedaan. Wel ben ik in Amsterdam geweest om daar in de keuken te kijken.’

Hans Duijf vindt Lauswolt en Pasta e Basta een prima combinatie: ‘Dit is de mooiste tent, de mooiste keuken en de mooiste locatie en wij hebben de mooiste talenten.’ Marc van Gulick tenslotte: ‘Dit gaan we elk jaar doen!’

Partners