friesjournaal logo

ORANJEWOUD – Met het doorknippen van een lint door commissaris van de koning John Jorritsma, Golden Tulip Benelux-directeur Maarten Spetter en Tjaarda-directeur Tjitte de Wolff, kan het nog traditioneler?, opende dit drietal het vernieuwde Grand Café 1834 van hotel-restaurant Tjaarda Oranjewoud. De oude ruimtes zijn samengevoegd tot een schitterend, eigentijds grand café waar gasten aangenaam kunnen verpozen en waar in stijl wordt geluncht. Een ideale, multifunctionele pleisterplaats voor zakenmensen, recreanten, hotelgasten, sportlieden en wandelaars.

‘Modern chique,’ noemt De Wolff de nieuwe uitstraling.

Dat Jorritsma de opening kwam verrichten is een goede traditie geworden. Twintig jaar geleden opende zijn voorganger Loek Hermans het nieuwe Tjaarda, tien jaar geleden deed Ed Nijpels dat met de nieuwe Wellness & Spa en weer een decennium later was het dus de beurt aan Jorritsma. Tjaarda blijft vernieuwen en bij de tijd. Tegelijkertijd werd de renovatie van 22 van 70 hotelkamers – waaronder de schitterend gerestylde Amalia-bruidssuite – beklonken, en werd de hal/trap/balie/lobby nieuwe stijl geïntroduceerd. Een prachtige opwaardering van Tjaarda, waar de uitstekende keuken van restaurant De Oranjetuin, die onder leiding staat van chef Joram van der Staaij, is opgenomen in het gilde van Fryslân Culinair, de Lekker 500 en de Michelin-gids.

Foto: Maarten Spetter, John Jorritsma en Tjitte de Wolff openen Grand Café 1834.

Partners