MAKKUM – Rim de Boer, bekend van het Bangahuys in Franeker, is verhuisd naar Makkum waar zij Rim interieur & design is begonnen. Geen interieurs meer exposeren, maar vanuit een inspirerende omgeving aan de Voorstraat in het oude centrum adviseert, ontwerpt en begeleidt zij het inrichten van ruimtes. Dat doet zij voor de zakelijke en de particuliere markt en voor de horeca. Niet alleen woningen en bedrijfspanden worden door haar ingericht, ook scheepsinterieurs doet Rim.
Rim zegt over haar werkwijze: ‘Een goede uitvoering begint met een goede opdracht. Dus leef ik mij in. Ik wil weten hoe de opdrachtgever woont, leeft en werkt en hoe ondernemers hun zaken doen, hoe zij met klanten omgaan en hoe ze in de markt willen staan. Na een eerste gesprek ga ik op locatie om mij te oriënteren. Ik kom met al dan niet uitgewerkte voorstellen en na het doornemen daarvan plus de feedback van mijn gesprekspartner, ga ik verder.’
Op deze wijze krijgt het design van Rim vorm en gezicht. Afhankelijk van de opdracht kan ze alles aanpakken: het complete interieur, of alleen de stoffering, de wanden en plafonds, of het meubilair. Met of zonder accessoires. Ze brengt de juiste sfeer in de ruimtes. Huislijk voor wie knus wil wonen, modern voor wie van strakke interieurs houdt, representatief voor wie de juiste zakelijke uitstraling wil.
‘Ik werk solo maar heb wel een team van adviseurs, merken en leveranciers om me heen. Klankborden is in dit werk nuttig,’ aldus Rim.
Sinds kort heeft Rim haar activiteiten uitgebreid met infraroodverwarming. Volgens Rim een hele aangename, praktische en duurzame verwarmingsbron.
‘Infrarood is stralingswarmte die geen lucht verwarmt maar die de omgeving benut als warmtebron. Het is niet te vergelijken met convectiewarmte of elektrische verwarming want het wordt sneller warm en geeft minder warmteverlies. Infrarood is bovendien zuinig en efficiënt. Omdat de gevoelstemperatuur hoger is wordt met een lagere temperatuur hetzelfde comfort bereikt. Onderzoek toont aan dat met infrarood 35 procent minder energie wordt verbruikt.’
De aansturing kan heel gemakkelijk en op afstand via domotica met een app op de smartphone. Bovendien kunnen ruimtes afzonderlijk worden verwarmd en maakt het niet uit op welke vloer de dunne verwarmingsmatten met metaallegering worden gelegd: ook op hout en zelfs onder de vloerbedekking.
Met dit systeem anticipeert men op de toekomst, op wonen zonder gas, laat Rim weten.