friesjournaal logo

Gabriëlle Westra (rechts). Vooraan Özcan Akyol (l) en Sinan Can.

HEERENVEEN – Beeldend kunstenaar Gabriëlle Westra (32) uit Heerenveen was te zien in het tv-programma ‘Sterren op het doek’. Zij was een van de drie kunstenaars die een portret maakten van journalist en documentairemaker Sinan Can.In Sterren op het doek laten bekende Nederlanders zich door drie schilders vereeuwigen terwijl ze worden geïnterviewd door presentator Özcan Akyol. Na afloop kiest de BN’er één schilderij uit om mee naar huis te nemen. De twee overgebleven werken worden online geveild voor een goed doel.Een bekende Nederlander in essentie weergeven is de opdracht waar Gabriëlle Westra voor stond. Het zal een betekenisvol portret worden van iemand, die tot voor kort voor haar nog een onbekende was. 
Gabriëlle past in haar ontwerp een 3D-techniek toe, want de diepzinnige Can met een prachtige ‘schilderkop’ verdient letterlijk diepte in zijn portret. 

‘Mijn missie is pas geslaagd als kijken naar het schilderij hem en anderen gelukkig maakt.’ Sinan Can liet tevoren weten dat hij erop ging letten op ‘of hij zijn ziel terug zou zien in het portret’. 

Gabriëlle Westra, partner van schilder Randolph Algera, behaalt haar Masteropleiding tot beeldend kunstenaar aan de Klassieke Academie Groningen (2015). Ze exposeert in binnen- en buitenland en in haar eigen Galerie Autrevue in Heerenveen.
Gabriëlles portret was 10 december te zien tijdens alweer het 15de seizoen van Sterren op het Doek.

Partners