friesjournaal logo

DOKKUM – Drie jaar heeft Michael Roest restaurant De Waard van Dokkum gerund. In die tijd heeft hij de keuken van hotel de ABDIJ van Dokkum op de kaart gezet. Fijnproevers uit het hele land kwamen naar de vestingstad van het Wad om van de pure gerechten van Michael en zijn team te genieten. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Michael is 53 jaar en wil nog één keer culinair vlammen!

‘Nu kan dat nog, het aangaan van een nieuw avontuur. Dit is een belangrijk moment in mijn leven. Momenteel oriënteer ik mij waar ik een vervolg kan geven aan mijn loopbaan als chef-kok,’ zegt Michael, die voordat hij naar Dokkum kwam, in Ternaard succes boekte met zijn restaurant De Waard van Ternaard. 

Door zijn kwaliteiten heeft hij een impuls gegeven aan het Dokkumer hotel, dat nog steeds in ontwikkeling is. Hotel en restaurant willen uitgroeien tot een toplocatie van nationale allure. De naam en faam die Michael heeft opgebouwd wil hij nu elders etaleren. Het moet weer een zaak van hoog niveau worden met een intieme entourage. Deze ambitie wil hij waarmaken met gastheer/sommelier Salvatore Apuzzo (31). Door hem heeft Michael Italiaanse invloeden in zijn kookstijl gebracht. Zo traint hij zich momenteel in Napolitaans deeg maken. Zijn stiel is sober in de zin van dat hij geen grabbelton aan ingrediënten op het bod tovert, maar wel met een ruige touch zeer verfijnd en hoog op smaak. Van imitatie is hij wars: ‘Ik heb mijn eigen stijl.’

Groenten staan hoog in zijn vaandel. Michael haalt de beste en mooiste kwaliteit uit zijn eigen moestuin in De Westereen. 

Partners