Michael Roest, jarenlang prominent lid van Fryslân Culinair, heeft na het vertrek bij de ABDIJ een nieuwe uitdaging gevonden, en wel in Dokkum! Hij heeft namelijk samen met compagnon Salvatore Apuzzo het Italiaan restaurant L’Angelo van Adriaan Dijkstra overgenomen. Dijkstra, mede-eigenaar van Auto Dijk in Dokkum, vindt het combineren van meerdere zaken met een jong gezin niet ideaal.
‘Ik ga er een nieuw concept neerzetten van een Fries-Italiaanse fusion keuken, een soort gastrobarachtige entourage,’ zegt Michael, die weer helemaal in de running is. Het restaurant, dat altijd goed heeft gelopen, wordt gerestyled en krijgt de naam De Waard van Dokkum die Michael heeft meegenomen van zijn vorige uitspanning.
Michael zwaait de scepter in de keuken en Salvatore is gastheer en sommelier.
‘Maar ik zal mijn gezicht wel laten,’ aldus Michael.
Wat hij nieuw gaat doen is pizza’s bakken: ‘En dan de echte op de Napolitaanse manier. Ik ben al heel lang bezig met het maken van deeg. Dit worden de beste bodems van het land!’