Tjitze van der Dam uit Oudeschoot behoort tot het koksgilde nationale jeugdkookteam. Dit team won tweemaal goud in de klasse koud buffet op de Culinary World Cup in Luxemburg tijdens de beurs Expogast. De inzending voor koud buffet kreeg de hoogste waardering en het team van Tjitze werd tevens overall winnaar van de jeugdteams.
Naam Tjitze van der Dam
Geboortedatum en plaats 20 September 1986 te Jubbega
Woonplaats Oudeschoot
Beroep Ben momenteel werkzaam als Sous Chef bij restaurant De Jufferen Lunsingh te Westervelde
Opleiding Laatst genoten opleiding is niveau 4 Gespecialiseerd Kok
Gezin Samenwonend met mijn vriendin Jeanet
Hobby’s Koken
Inspiratie Eigenlijk haal ik overal inspiratie vandaan; uit de natuur, reizen, maar ik word ook geïnspireerd door mijn collega’s
Voorbeeld Een voorbeeld gaat bij mij verder dan één persoon, kijk bijvoorbeeld naar je gezin, familie, vrienden en collega’s. Maar als ik een chef zou moeten noemen kom ik al snel op René Redzepi, een Scandinavische chef die vooral met streekproducten werkt
Ambitie Er zijn zoveel ambities, chef worden van een goedlopend restaurant, internationale prijzen winnen op wedstrijdniveau en ga zo maar door
Hoogtepunt Het winnen van deze wedstrijd is natuurlijk wel één van de hoogtepunten uit mijn nog korte carrière en hoop er nog veel aan toe te voegen
Hekel aan Ongestructureerd werken, gebrek aan discipline, ongemotiveerd zijn
Blij van Gemotiveerde collega’s, mooie streekproducten en natuurlijk van tevreden gasten, want daar draait het hele vak om
Beste advies Blijf maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Wel een beetje cliché maar het is natuurlijk wel zo
Levensmotto Leef en geniet van elke dag, het kan nu nog!