friesjournaal logo

WOUDSEND – Wijn en oesters gaan qua smaakbeleving hand in hand. Maar bij welke oester past de juiste wijn? Dat werd getest op een wijn/oesterproeverij in restaurant ’t Ponkje in Woudsend onder gastheerschap van voormalig patron Edse Wiersma. De winnende combinatie was een oester uit Normandië samen met een muscat El Potro Frison.

Het proeverij-evenement werd enkele jaren geleden geboren uit een gezamenlijk initiatief van Ida Visservice en De Wijnimporteurs. De eerste jaren was de combinatie wijn/haring. Ditmaal werden voor het eerst oesters geproefd. Marcus van den Noord, van wie Ida Visservice de schelpdieren afneemt, nam zes soorten mee naar Woudsend. De ene nog lekkerder dan de andere en, dat was verrassend, er was duidelijk smaakverschil. Maar dat gold ook voor de vier wijnen die Fokke van der Meer van De Wijnimporteurs meebracht. Heel verschillend ook van druivensoort, smaak en karakter.

 

Partners