friesjournaal logo

 

Semmie is een vermogensbeheerder die staat voor excellente service. Kies je voor Semmie, dan profiteer je van een state-of-the-art beleggingsplatform, bewezen beleggingsbeleid én persoonlijk contact wanneer jij daar behoefte aan hebt. We staan 7 dagen per week voor je klaar. Ook 's avonds én in het weekend.

Welk beleggingsdoel je ook hebt, met Semmie beleg je op een manier die bij jou past. Kies uit een persoonlijke, zakelijke, lijfrente en/of kindrekening en wij beleggen je inleg voor jou in een van onze 3 modelportefeuilles.

Over Semmie

Semmie is opgericht door de twee jeugdvrienden Sem van Berkel jr. en Lodewijk Kalden. Toen Sem jr. 16 jaar was, stond hij al aan de zijde van zijn vader, Sem van Berkel sr., op de beursvloer. Als je bekend bent in de Nederlandse beleggingswereld, weet je dat Sem van Berkel sr. een iconische figuur was in de jaren tachtig en negentig. Hij was mede-oprichter van de Nederlandse optiebeurs en gaf zijn naam aan vermogensbeheerder Sem.nl.

De beurshandel was destijds een compleet andere wereld. Waar vroeger de beursvloer vol stond met roepende handelaren, gaat tegenwoordig alles digitaal. De gehele financiële sector heeft een enorme transformatie doorgemaakt, en zowel jong als oud zijn nu gewend aan digitaal bankieren of zelfs betalen met hun telefoon.

Sem jr. realiseerde zich al vroeg dat klanten van vermogensbeheerders meer digitaal gemak en transparantie zouden willen. Opgegroeid in de financiële wereld, begrijpt hij echter ook dat veiligheid en persoonlijk contact cruciaal is voor vertrouwen. Samen met Lodewijk, die een achtergrond heeft in IT en marketing, begonnen ze met de eerste ideeën voor een beleggingsplatform. Hun doel was een toegankelijk, gebruiksvriendelijk, veilig en transparant platform te creëren, waar dagelijks contact mogelijk is. Niet met een robot, maar met echte mensen. Deze principes vormen nog steeds de kern van Semmie’s dienstverlening.

Terwijl Lodewijk zich richtte op de technische ontwikkeling van het platform, werkte Sem jr. aan een beleggingsstrategie met een lange termijn focus en brede spreiding. Marlize van Bodengraven kwam als Chief Operating Officer bij Semmie en bracht haar uitgebreide ervaring met zich mee als business developer en later ook als bestuurslid van de Vereniging van Vermogensbeheerders & Adviseurs. In 2020 sloot Ronald Latenstein zich aan als Chief Financial Officer, waarbij zijn senioriteit in financiën een grote aanwinst bleek.

 In de afgelopen jaren is Semmie uitgegroeid tot een van de grootste vermogensbeheerders van Nederland. Meer dan 15.000 klanten hebben ons circa 1 miljard vermogen in beheer toevertrouwd. Wat voor ons echter nog belangrijker is, is de tevredenheid van onze klanten. Op Kiyoh beoordelen zij ons gemiddeld met een 9,3 en in 2023 ontvingen we de Gouden Stier voor het beste beleggingsplatform.

 

Ga naar website

Partners